Odżywianie
|
Agacior |
Dodany dnia 01-08-2006 21:43
|
Data rejestracji: 01.08.06
|
Jesli możecie, wyjawcie sekrety swojego odżywiania. Jak często jecie, jakie ilości, stosunek białek, tłuszczy i węglowodanów, czy robiąc przerwy w treningach pauzujecie także z dietą, a moze nie specjalnie przejmujecie się swoim odżywianiem. Generalnie, piszcie o wszystkim co związane jest z Waszym jedzonkiem <suplementy możecie pominąć z racji, że mowa o nich wcześniej>. Będę wdzięczna... |
|
|
|
Piotrowiak |
Dodany dnia 02-08-2006 19:27
|
Data rejestracji: 03.11.04
|
Serdecznie zapraszam do odwiedzenia działu z artykułami.
Jak tylko wróće z nad morza sklecę również kilka zdań. Oprócz mnie napewno Bobi z chęcią coś napisze....
pozdrawiam
You are not here to win friends. You are not here to look pretty. You are not here to stare at some chick's ass. You know why you're here. And if you don't, then get the f... out because you're just taking up space. This is heavy duty. This is my passion. This is lifesaving. Can you handle it?
|
|
|
|
Agacior |
Dodany dnia 02-08-2006 23:04
|
|
Dział z artykułami odwiedzony Chciałam wiedzieć jak sprawdza się to w praktyce
Wyczekuje sklecenia kilku zdań z niecierpliwością |
|
|
|
marcin pyza pyrzynski |
Dodany dnia 03-08-2006 12:38
|
Data rejestracji: 15.09.05
|
ja jem wszystko co lubie bez zadnych ograniczen... nie bawie sie w zadne liczenie kalorii bo musialbym odmawiac sobie prawie wszystkiego co uwielbiam jesc. oczywiscie pochlaniam jedzenie z olbrzymia iloscia i czestotliwoscia... kto mnie zna to wie ...
Do tego w srodku przygotowan do zawodow (mam na mysli zawody takie jak MP ME i inne miedzynarodowe) gdzie wzrasta obciazenie i intensywnosc treningu, jak i pod koniec podczas regeneracji i dla podtrzymania witalnosci organizmu stosuje roznego rodzaju odzywki (L-glutamina, oczywiscie carbo, oraz w ostatnim cyklu treningowym kratyna).
Jednak kazdy ma swoj sposob na przygotowanie sie do zawodow i rowniez kazdy ma inne zapotrzebowanie tak treningowe jaki i pod wzgledem zywienia i suplementacji
pozdrawiam
PYZA
|
|
|
|
Agacior |
Dodany dnia 03-08-2006 18:34
|
|
Jasne, przy takiej intensywnosci treningów nie musisz obawiać się nadmiaru kalorii
A co do olbrzymiej częstotliwości... nie czujesz przeciążenia na żołąku podczas treningu? |
|
|
|
marcin pyza pyrzynski |
Dodany dnia 03-08-2006 19:37
|
|
treningi odbywam glownie rano tzn zaczynam plywac o 5:15 i koncze o 7:00. pozniej wskakuje w jakies suche gacie i lece na silownie. tam siedze od 1h do 1,5h i po skonczonej sesji treningowej biegiem lece na sniadanko. podczas treningu jedynie duuuuzo carbo w bidonach i to wystarcza... zapas pozywienia w organizmie pozostaje spory z dnia poprzedniego wiec nic nie jem po przebudzeniu... popoludniami trenuje tylko w piatki po pracy i w soboty... jedynie wtedy 1h przed treningiem jem ostatni posilek...
pozdrawiam
|
|
|
|
Agacior |
Dodany dnia 03-08-2006 21:07
|
|
5.15 - naprawdę podziwiam...
A z witaminami ? Przy takim wysiłku ubywa Ci trochę makro i mikroelementów. Wystarczy Ci to co w posiłkach czy wspomagasz się (oprócz carbo) jakimiś izotonikami lub/i kompleksami witaminowymi?
Przepraszam, że zadaje tyle pytań, ale naprawdę bardzo mnie to interesuje... |
|
|
|
marcin pyza pyrzynski |
Dodany dnia 04-08-2006 11:41
|
|
ja napojow izotonicznych nie spozywam... podczas wzmozonego wysilku jaki u mnie nastepuje zazwyczaj w drugiej i trzeciej czesci bps-u uodparniam sie rowniez multivitaminami, koenzymem Q10 i vit. B12. wiecej nigdy mi nie bylo potrzebne...
pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
Piotrowiak |
Dodany dnia 04-08-2006 16:44
|
|
Marcin Pyza Pyrzynski napisał/a:
ja jem wszystko co lubie bez zadnych ograniczen... nie bawie sie w zadne liczenie kalorii bo musialbym odmawiac sobie prawie wszystkiego co uwielbiam jesc.
Pyza jest inny z całym szacumnkiem dla Pyzy oczywiście.
Gdybym ja albo Przemek Kordowski jadł tyle i to co Pyza to byśmy dawno się w drzwi nie mieścili. Pyzy, Kwasek oni mają taką przemianę materii, że obojetnie co zjedzą i tak spalą to błyskawicznie....
Pyza z pewnością to potwierdzi
You are not here to win friends. You are not here to look pretty. You are not here to stare at some chick's ass. You know why you're here. And if you don't, then get the f... out because you're just taking up space. This is heavy duty. This is my passion. This is lifesaving. Can you handle it?
|
|
|
|
marcin pyza pyrzynski |
Dodany dnia 04-08-2006 19:01
|
|
do poki cos robie to tak jest... gdy tylko robie sobie przerwe w treningu tak jak rok temu po MP i Nivea (4 miesiace przerwy) to wygladam jak klucha ale gdy tylko zaczynam treningi na nowo to wszystko schodzi ze mnie blyskawicznie
pozdrawiam
PYZA |
|
|
|
Agacior |
Dodany dnia 04-08-2006 22:04
|
|
Nic tylko pozazdrościć...
Piotrowiak, skoro masz wolniejszą przemianę materii to chyba łatwiej Tobie niż Pyzie zbudować mase mięśniową...możecie coś skrobnąć na ten temat
|
|
|
|
Mateusz |
Dodany dnia 07-08-2006 16:33
|
Data rejestracji: 01.11.04
|
sporo informacji mozna znalezc rowniez na stronie www.plywanie.dmkhosting.com |
|
|
|
swimmen |
Dodany dnia 07-08-2006 20:28
|
Data rejestracji: 05.06.06
|
Polecam!!!
http://www.mtplublinianka.pl/zywienie_w_sporcie.pdf |
|
|
|
Agacior |
Dodany dnia 08-08-2006 14:28
|
|
Dziękuję za linki... |
|
|
|
Piotrowiak |
Dodany dnia 08-08-2006 16:09
|
|
Agacior napisał/a:
Nic tylko pozazdrościć...
Piotrowiak, skoro masz wolniejszą przemianę materii to chyba łatwiej Tobie niż Pyzie zbudować mase mięśniową...możecie coś skrobnąć na ten temat
To nie tak... szybsza przemiana materii oznacza większe możliwości przetwarzania i przysfajania składników odżywczych. Poza tym aby być dużym trzeba dużo jeść (prawda stara jak świat), ale gdy ja jem dużo to obrastam nie tylko w mięśnie, ale także w tłuszcz. Choć z drugiej strony, jeden z najlepszych kulturystów na świecie - Dorian Yates (wielokrotny Mr. Olympia) twierdził, że jeśli chce się nabrać masy mięśniowej, to nieodzownym jest również zwiększenie ilości tkanki tłuszczowej. Oczywiście nalezy ją później spalić i pozostrawić "suche mięśnie".
A tak zupełnie poza tym to warto wspomnieć, że byt duża muskulatura nie jest przydatna ani w pływaniu ani w ratownictwie....
|
|
|
|
Agacior |
Dodany dnia 08-08-2006 18:26
|
|
Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego ta muskulatura nie jest przydatna
Edytowane przez Agacior dnia 08-08-2006 18:28
|